Webshop

 

Stofbleer

 

Sådan bruger du stofble

 

Materialer:

 

Uld

PUL

Fleece

Hamp

Bambus

Minkee

Lastin

Velour

 

Vask og tips

 

Uldkur

 

Blestripning

 

 

 

 

 

 

 

 

Værd at vide:

Novas Ark

Kontakt

Handelsbetingelser

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novas Ark © 2008

 

    

 

Vask

 

Alle Novas Arks bleer, indlæg og blebukser - med undtagelse af uldblebukserne! - kan vaskes ved 90 grader C om nødvendigt. De har dog bedst af at blive vasket ved 60 grader C til dagligt brug.

 

Bleerne skal vaskes med forvask og uden skyllemiddel. Du kan evt. bruge eddike i stedet for skyllemiddel. Eddiken fjerner evt. sæberester.

 

Er der kommet afføring på bleen, skal du lige skylle/spule herlighederne af i toilettet, før du lægger den i vaskemaskinen. En gammel opvaskebørste er også god at have stående ved siden af toilettet. Med den kan du hurtigt børste genstridigheder af og den skylles nemt sammen med bleen til sidst. Hav den stående sammen med wc-børsten.

 

Uld

 

Uld vaskes med uldvaskemiddel og på uldprogram eller i hånden.Uld vaskes, når det trænger, dvs. når det ikke dufter rent mere.

Det er ved dagligt brug ca. hver 2. uge.

Husk at give bukserne en uldkur med lanolin, når de ikke længere holder væden indenbords, ca. hver 2. gang, du vasker dem.

 

 

Tørring

 

Det meste blemateriale - igen undtagen uld - tåler tørretumbling og det meste har faktisk godt af det. Varmen lukker eventuelle småhuller i PULlen og gør stift hamp, fleece, velour og bomuld blødt og luftigt igen.

 

Det er selvfølgelig bedre for miljøet at dryptørre sine bleer, men det kræver mange bleer og helst de mest tynde af slagsen, så man har tid til at vente på, at de tørrer. Og så kræver det god tid til hånd-nulring af det stive hamp og bomuld.

 

En gylden mellemvej kan imidlertid være at give sine tykkeste bleer bare ti minutter i tørretumbleren og så lade dem dryptørre for resten. Det hjælper meget på stivheden.

 

 

Blespand

 

 

Det er en god idé at have en blespand med låg stående ved siden af puslebordet.

I denne spand kan du enten dryppe 3 dråber Tee-Tree oil, som hjælper betragteligt på den barske aroma fra spanden eller du kan fylde den med koldt vand med eddike og lade dine bleer ligge i blød, mens de venter på vaskemaskinens lift off. Eddiken virker neutraliserende på bakterierne.